vineri, 25 decembrie 2015

Crăciunul şi Luna Plină...Ne-au furat Crăciunul şi nouă ne-a plăcut.
Ne-au deturnat abil atenţia de la adevărata semnificaţie a Crăciunului, care a fost şi ea abil deturnată de la celebrarea Solstiţiului (dar acesta este altă poveste), făcându-ne să credem că sărbătoarea Crăciunului este despre cadouri. Şi despre stresul de a le obţine (pentru alţii, sau de la alţii)... 
Ne simtim goliţi sufleteşte şi apoi încercăm să umplem golul lăsat de această risipă de timp, de energie... Şi nu, nu Grinch a furat Crăciunul... Noi am furat Crăciunul!
A sosit timpul să îi redăm acestei zile de sărbătoare adevărata semnificaţie şi să facem ca această zi, în care sărbătorim naşterea lui Christos, să ne găsească celebrând renaşterea Christosul interior, a copilul Divin din fiecare dintre noi. Căci, aşa cum spunea Rudolf Steiner, referindu-se la perioada de mari transformări pe care o parcurge omenirea în perioada actuală: “Nu Christos va coborî la omenire, ci omenirea se va ridica la Christos!”
În acesta noapte magică de Crăciun cu Luna Plină, avem “capacitatea de a folosi resurse naturale şi abilităţi elementare pentru a îndeplini ţelul unui grup”, aşa cum ne dezvăluie Simbolul Sabian al Soarelui: “Un grup de oameni echipează o canoe mare la startul unei călătorii pe apă”. Simbolul implică “activitatea de grup în circumstanţe ce implică o nevoie de schimbare”.
Luna în semnul Racului, semnul ei de domiciliu, în aspect armonios cu Neptun, ne invită să dăm frâu liber imaginaţiei, să deschidem larg poarta viziunilor şi să ne lăsăm purtaţi pe întinderile nesfârşite ale oceanului imaginaţiei. Căci aşa cum spun Marii Înţelepţi, lumea a fost creată prin visare. Visul planetar este un vis colectiv alcătuit din miliarde de vise personale mici. Iar acum, noi toţi suntem îndemnaţi să ne aducem contribuţia la acest Vis.
Fiecare dintre noi este un Magician şi a sosit timpul să ne revendicăm această putere de a fi co-creatori ai lumii în care trăim. Depinde doar de noi ce fel de lume dorim să creăm. Aşa cum sunt visele noastre aşa va fi şi lumea noastră, pentru că lumea exterioară nu este altceva decât reflectarea lumii noastre interioare.
Şi în această noapte, când Luna presară din cer praf magic de stele în sufletele noastre să ne facem timp să ne reconectăm cu sufletele noastre şi să ne regăsim magia. Şi puterea de a visa. Pentru că visele noastre mor în momentul în care noi nu mai credem în ele. Ştiţi întrebarea aceea care ni se punea mereu când eram copii: “Tu ce vrei să te faci, când o să fii mare?”... Câţi dintre noi şi-au urmat visul şi “s-au făcut” ceea ce vroiau într-adevăr să ”se facă când o să fie mari”?...
 Mesajul acestei Luni Pline este acela de a ne permite să ne deschidem inimile şi să ne simţim în siguranţă exprimându-ne propriile trăiri. Ne “racordează” pe frecvenţa inimii, pentru  a ne schimba modul de a gândi şi de a percepe realitatea. Căci nu–i aşa, “ceea ce este esenţial este invizibil pentru ochi; doar cu Inima poţi vedea cu adevărat”. (Antoine de Saint Exupery, “Micul Prinţ”)
Ne reaminteşte să credem în puterea noastră de a visa şi de a materializa. Pentru că atunci când îţi doreşti ceva din tot sufletului, acea dorinţă prinde viaţă şi se materializează. Aceasta este adevărata magie şi ea are loc în adâncul inimilor noastre. Aici este recipientul unde se alchimizează toate visele, toate speranţele şi toate năzuinţele noastre. Aici, unde ne păstrăm inocenţa şi candoarea. Şi puritatea.
A sosit momentul să ne recuperăm puterea. Să ne regăsim copilul interior şi odată cu el să ne recuperăm magia şi puterea de a crea: “toţi oamenii mari au fost cândva copii. Dar puţini dintre ei îşi mai aduc aminte”... (Antoine de Saint-Exupery, “Micul Prinţ”)
 În această noapte magică să ne facem cel mai frumos cadou: să privim lumea prin ochii copilului de odinioară. Şi să visăm! Să credem în visele noastre şi în puterea de a le aduce la viaţă, de a le materializa. Pentru că “tot Universul care conspiră la realizarea dorinţelor tale” este în tine! TU eşti Alchimistul!

           Această postare este dedicată Alexiei şi tuturor copiilor care prin puritatea şi inocenţa sufletelor lor fac ca această lume să fie un loc mai bun. Căci atâta timp cât un singur suflet de copil mai crede în magie nu este totul pierdut! Crăciun binecuvântat!